‘In een middag door de overgang…!’

Een reis door de overgang in 4 uur voor vrouwen vanaf 40-45 jaar

Deze workshop vond voor het eerst plaats op 6 oktober 2016 en is te boeken als incompany workshop, of door een zelf verzamelde groep van minimaal 20 en maximaal 40 deelnemers.

De overgang is een belangrijke levensfase waar jaarlijks 1,6 miljoen vrouwen in Nederland mee te maken hebben. En wat weten we er eigenlijk nog maar weinig van! Veel vrouwen denken dat het van korte duur is en dat ze weer snel de oude zijn. Een misvatting.
De overgang wordt psychologisch gezien wel vergeleken met een tweede puberteit, waarin je door een stormachtige periode gaat. Hormoonwisselingen, uiterlijke en innerlijke veranderingen, en dan ook nog fysiek ongemak. Zelfs de jeugdpuistjes kunnen weer toeslaan. Allemaal als opmaat voor een nieuwe fase in je leven.
Wij zien de overgang als een – niet altijd gemakkelijke – transitie naar iets nieuws. Wellicht zelfs naar ‘de beste tijd van je leven’, zoals vrouwen die dit proces bewust doorleefden zeggen. Dat vraagt wel dat we onder ogen zien wat er gaande is en daar betekenis aan weten te geven. Dan is de overgang een vruchtbare periode om te resetten.

‘In een middag door de overgang…!’ is een praktisch, interactieve, vrolijke en compacte bijeenkomst.

Wij reiken je veel (praktische) informatie en handvatten aan om de overgang te helpen beleven als een tijd om te resetten, waarin je nieuwe ideeën en energie op kunt doen voor de volgende fase van je leven.

Voor wie?

• Werkende vrouwen vanaf 40-45 jaar
• Zzp’ers
• Hogeropgeleide professionals, ondernemers
• HR-professionals en (HR-)managers
• Loopbaanadviseurs en coaches

Wat het je brengt

• Een integraal framework voor de overgang en de nieuwe levensfase vanaf ong. 45 jaar
• Handvatten voor werkende vrouwen om de overgang ten volle te benutten
• Verkennen van nieuwe perspectieven op loopbaan en werk

Praktische informatie
Bijeenkomst van ong. vier uur, bij voorkeur met aansluitend een lunch of borrel zodat deelnemers nog even informeel kunnen napraten.

De groepsgrootte moet zodanig zijn dat onderlinge uitwisseling (in subgroepjes) mogelijk is; 15 à 20 minimaal en 40 à 50 personen maximaal werkt goed.