Het ‘O-woord’

Veel vrouwelijke professionals vanaf een jaar of 45 leren het kennen: gebruik van het ‘O-woord’ om de overgang aan te duiden, al dan niet ironisch bedoeld. Het is exemplarisch voor het ongemak of zelfs taboe op de werkvloer om erover te praten. Thuis, in de vriendenkring, in de media wordt er gelukkig steeds vaker openlijk gesproken over de overgang. Op het werk is dat nog vaak een ander verhaal.

Een manager bij een groot technisch bedrijf nam contact op met ons omdat ze belangstelling had voor onze lezingenreeks voor vrouwelijke professionals die in februari weer van start gaat. Ook zij beaamde dat het absoluut ‘not done’ is om in haar werkomgeving over de overgang te praten. ‘Zodra je “het O-woord” in de mond neemt, verzwak je je positie’.

Via het nieuwe platform voor vrouwen in de overgang “Vuurvrouw” kregen we dit krantenbericht uit The Independent: Menopause should be discussed at work as openly as any other issue says health chief  waarop wij alleen maar kunnen zeggen ‘Hear hear!’ Het is volledig in lijn met mijn opiniestuk in Trouw hierover vorig jaar: ‘Een normaal gesprek over de overgang graag’. En elke keer veroveren we weer een stukje door er gewoon over te beginnen.

Onlangs was ik een van de leden van een klankbordgroep, samen met o.a. vijf lijnmanagers afkomstig van een ministerie, vervoersmaatschappij, jeugdzorg, een grote gemeente en een verzekeringsmaatschappij. De groep bestond 50/50 uit mannen en vrouwen. Het viel me op hoe normaal men reageerde toen ik ook iets zei over de impact van de overgang op mijn werk en de keuzes waar je daardoor voor gesteld wordt. Een van de aanwezige mannen zei dat hij er in zijn loopbaan nooit bij stilgestaan had, totdat zijn eigen vrouw in de overgang kwam. Een sterke vrouw die gedwongen door hormonale veranderingen (tijdelijk) moest gaan bijsturen in werk en privéleven. Waarop ik zei dat je niet eens klachten hoeft te hebben om bij te gaan sturen: zelf kreeg ik na enige tijd door dat de overgang een periode van transitie is, die je de mogelijkheid geeft om te resetten. En daar kun je verrijkt uitkomen. Zo rolden we in een levendig gesprek dat mannen én vrouwen aanging. Een normaal gesprek.

 

foto: menopauseatwork.com

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *