40 deelnemers aan onze 1e incompany workshop!

Van de 400 werknemers in een Randstedelijke organisatie bestaat ong. een kwart uit vrouwen van 45+ en bijna allemaal deden ze mee met de workshop die Werkende Weg in samenspraak met HRM en de bestuurder ontwikkelde voor deze doelgroep onder het  motto “De beste tijd van je leven” (naar het gelijknamige boek van Lisette Thooft).

Voor deze medewerkers van alle niveaus door de hele organisatie heen faciliteerde Werkende Weg ‘een normaal gesprek over overgang en werk’ . De ‘roadshow’ met een mix van gedegen informatie en luchtige filmpjes, gelardeerd met eigen ervaringen op dit terrein – alles vanuit het integrale perspectief – gaf veel stof tot uitwisseling. Met name omdat er niet alleen werd stilgestaan bij het fysieke aspect, maar ook de mentale, sociale en spirituele aspecten aan bod kwamen en de impact daarvan op het (werkende) leven. Met het online peilingsinstrument Primoforum waar Werkende Weg de licentie van heeft, werd een brainstorm over organisatiethema’s gestimuleerd.

IMG-20150929-WA0010

Niet alleen vielen er door het brede perspectief nogal wat kwartjes bij veel deelnemers; ook werd er samen gezocht naar werkbare oplossingen voor duurzame inzetbaarheid. In acht groepjes werd nagedacht over evenveel organisatiedilemma’s rond dit thema, vanuit de wetenschap dat we tot 67 jaar (en misschien langer) doorwerken. Er kwamen veel creatieve ideeën waar de directie en HRM op door kunnen borduren.

De biologische hapjes van Vuur & Vlam hoorden óók bij de integrale aanpak: met liefde en aandacht klaargemaakt smakelijk en gezond eten  – en een lust voor het oog!

hapjes vuur en vlam

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *